Vloeistofdichte vloeren

Vloeistofdichte vloeren

Het hebben van vloeistofdichte of vloeistofkerende vloeren houdt veel ondernemers bezig. Wanneer moet je wat hebben en hoe werkt dat dan? Garagebedrijven, maar ook andere, zoals galvanische bedrijven, dienen te bewijzen dat hun vloeren afdoende bescherming bieden tegen het indringen van vloeistoffen.

In het kader van de Nederlandse Richtlijn Bodembescherming bedrijfsmatige activiteiten (NRB 2001) moeten veel bedrijven die werken met bodembedreigende stoffen voorzieningen hebben waarmee het risico op bodemverontreiniging verwaarloosbaar wordt. Conform de NRB zijn er voor de meeste bedrijven in principe twee mogelijkheden.

Mogelijkheid 1

Een vloeistofdichte vloer, goedgekeurd door een inspecteur in het kader van de PBV/CUR-Aanbeveling 44. Een dergelijke voorziening moet jaarlijks zelf visueel worden beoordeeld en regelmatig door de inspecteur worden herkeurd.

Mogelijkheid 2

Een vloeistofkerende vloer, die bodembedreigende stoffen lang genoeg kan tegenhouden totdat deze opgeruimd worden. Dergelijke vloeren moeten ook regelmatig zelf visueel beoordeeld worden. Daarnaast moet door middel van technische en organisatorische maatregelen voorkomen worden dat de voorziening blootgesteld wordt aan bodembedreigende stoffen of dat dit zichtbaar is.

Vloeistofdichte vloeren

Deskundig advies bij het bepalen van de vereiste mate van bescherming kan u hier veel voordeel opleveren.

AC Floors kent de regelgeving en helpt u bij uw keuring.

Adres

Waterlaat 18, 5571 MZ Bergeijjk

Diensten

Betonvloeren Betonpompen

┬ęCopyright 2023 www.acfloors.eu - webdesign Cookie Crunch­čŹ¬

Scroll naar boven